Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyugat-Szahara

 

Kép Nyugat-Szahara egy ma is marokkói megszállás alatt lévő nyugat-afrikai ország. 1976-ban nyilvánították ki függetlenségüket Spanyolországtól, de még ebben az évben megszállták az országot a marokkói csapatok. A két ország között nincs határ.

Kép Az ország az Atlanti-óceán partján fekszik, nagy része sivatagos terület.

Az ország száraz éghajlata miatt, a csekély növényzet szinte csak az oázisokban jelentkezik. A halászatnak és Képnomád pásztorkodásnak nagy szerepe van az ország gazdaságában.

 A lakosság nagy része arab és berber eredetű. Nyugat-Szahara valószínűleg a leggyérebben lakott ország a Földön.

Az ország területén húzódik a Ráktérítő, ahol a bamakós csapat RÁKTÉRÍTŐ TÁBLÁT fog felavatni.Kép

 Indulás előtt kerestem képeket Nyugat-Szaharáról az interneten, és csodálkoztam, hogy alig vannak használható találatok, és amit találtam, annak is nagy részén csak sivatag volt. Aztán amikor odaértünk, rájöttem, hogy más nem is igazán van Nyugat-Szaharában,  mint a sivatag. A nevét sem véletlenül kapta. Bár itt láttuk a hajóroncsotKép az óceánparton, és itt van Dakhla is, ami egy elég szép város, így nekem tetszett ez az ország. Ha lett volna időnk rá, megkereshettük volna a  Dakhlához közeli termálforrást is, szerintem nem csalódtunk volna abban sem, két napos nem fürdés után.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.