Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Marokkó

 

Kép Marokkó Északnyugat-Afrikában fekszik, az első afrikai ország a rally útvonalán. Afrika legészakibb pontja is itt található, Tanger mellett. Az Atlasz-hegység végighúzódik az ország nagy részén. Marokkó az afrikai kontinens Képleghűvösebb országa, a hegyekben  télen rengeteg hó hullik, az ország többi részén mediterrán éghajlat uralkodik, nagy melegekkel és kevés csapadékkal.

Az ország régebben francia gyarmat volt, de 1956 óta független. 1975 óta megszállás alatt tartja a korábbi spanyol gyarmatot, Nyugat-Szaharát.

KépMarokkóban királyság van, a király az államfő, fontos politikai szerepe van.

Marokkó a negyedik legnépesebb arab  állam. Az ország lakosainak 99%-a muzulmán.

Rabat az ország fővárosa, a kormány székhelye, de Casablanca az üzleti, Képipari, kereskedelmi élet központja. Fez kulturális és vallási központ, míg Marrakech a turisztikai központ.

Az ország déli részén találhatjuk a  legfontosabb látnivalókat, a merzougai homokdűnéket, a Zagora környéki oázisokat, a Todra és Dades hasadékokat, és persze Marrakecht.

 

 

KépNekem Marokkó nagyon tetszett, mert változatos, a sivatagtól kezdve, a zöld réteken át, a havas hegycsúcsokig minden megtalálható.  Nyugati részét pedig végig az Atlanti-óceán határolja, gyönyörű partszakaszokkal. Az országban rengeteg látnivaló van, mi a sietés miatt, nem sokat tudtunk megnézni belőlük.

KépSajnos az országban nagy társadalmi különbségek vannak. Az Európához közeli északi részen sokkal több nagyváros van, gondozott parkokkal, nagy házakkal, és persze több Képmunkalehetőséggel, mint a déli, sivatagosabb részen. Északon sokkal kedvezőbb az éghajlat a mezőgazdasághoz is, a vidékiek is jobban élnek itt, mint délen. A  Képvárosokban általában megfigyelhető, hogy van egy gondozott rész, új épületekkel, parkokkal, tisztán tartva, de körülötte a szegények nyomornegyedei vannak, kis házakkal,  koszos és szűk utcákkal.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.